Vad är din funktionsnedsättning, Johanna Toftby?
Jag är volontär på Way out west för första gången i hela mitt liv. Fantastiskt kul! Enda problemet är tillgängligheten på toaletter. Det finns ju bajamajjor men jag behöver ju en handikapptoalett. Ikväll åkte jag runt halva festivalområdet för att hitta en toalett. Åkte till slut in på Villebelpar  där jag vet att de har massor med toaletter, varav en är till för oss rullstolsburna som inte kan köa till damernas av förklarliga skäl. Det finns en stor bild på en rullstol utanför toaletten. Den går inte att missa.
När jag kom dit stod flera tjejer i kö. Ingen var funktionshindrad. Men när de såg att jag kom bytte en tjej kö, andra gjorde plats åt mig så jag kunde gå före. De förstod ju att det var den enda toaletten jag kunde gå på. De hade flera andra toaletter bredvid som är lättare för dom.
Framför mig stod en kvinna i grönprickig klänning. Hon såg mig och ställde sig tydligt framför mig som för att markera att hon ska in först. När dörren till toaletten öppnades kom det ut en kvinna som bad jättemycket om ursäkt för att de hade gått in där och missat mig. Hon sa de var fulla och skämdes lite.
Hon höll upp dörren så jag skulle kunna ta mig in. Då tar kvinnan i den grönprickiga klänningen tag i dörren, vänder sig mot mig och tränger sig in på toaletten. Två andra tjejer i kön tar tag i henne, "vad fan gör du, det är handikapptoalett! Vi får köa, hon måste få gå före oss. Det är inte mer än rätt."
Kvinnan låser snabbt dörren om sig och slängde dörren mot min permobil.
Jag blev jättechockad. För nu såg ju att jag att det var Johanna Toftby. Jag har alltid sett upp till henne, men nu undrar jag, vad är din funktionsvariaton, Johanna? 
 
Vi var många som blev upprörda i toalettkön, då det var ett så konstigt och oacceptabelt beteende. När Johanna kom ut, smällde hon än en gång dörren mot min permobil och himlade med ögonen med näsan i vädret mot mig. Hon stängde sedan igen dörren och gick. Har du problem med funktionsvarierade
? Du förstår, Johanna, någon gång i livet är vi alla där jag är varje dag.
När vi är nyfödda, blir för gamla eller om livet ändrar sig plötsligt. Jag tror inte du då skulle uppskatta det bemötandet du gav mig idag, Johanna.
Jag såg Johanna flera gånger sedan inne på festivalområdet. Jag började då skratta för jag skämdes. Inte för mig själv, men för hennes skull. Det är pinsamt, Johanna för du är en offentlig person som alltid målar ut dig som en godhjärtad och öppen kvinna. Nu bara, vad hände?
 
Utöver den händelsen var det en fantastisk kväll. Med många nya bekantskaper, bra musik och artister. Ser framemot resten av Way out west. Kommer bli grymt!
 

 

 
#1 - LILLGAMMAL

Usch vad ynkligt!!
Man får vara med om mycket som rullstolsburen men det där var fasen ynkligt gjort av henne.
Borde hon inte förstå att människor dessutom känner igen henne?

#2 - Anonym

❤️

#3 - Anonym

Den kvinnan mår nog inte så bra. Det gör en sällan om en beter sig sådär. Mår en bra lämnar en företräde åt den toaletten faktiskt är avsedd för. Men hon var säkert så fisnödig att hon inte kunde visa hänsyn. Kvinnan har problem med magen. Hade jag stått i kön och sett detta hade hon legat i en bajamaja med näsan först inom några sekunder...... Tips, köp ett signalhorn och tjut idioter i fejjan när de beter sig som skitstövlar....

#4 - Sussu

Det var ju kanske lite fult gjort, men det är väl inte förbjudet att gå på inva wc ? om där är ledigt ....brukar ibland använda det jag också om inga andra syns till .

#5 - Victoria

det lät inte precis så när man läser hennes blogg..
jag brukar också använda dem toaletterna!

#6 - Madeleine

Fast vänta lite.. Det kan väl mycket väl vara så att hon har ett funktionshinder hon också, fast det inte syns utanpå? Är hon då skyldig att lämna en tydlig förklaring om vad det gäller? Visst det kanske inte alls är så och isf. bär hon sig ju märkligt åt minst sagt, men som sagt inte allting syns utanpå och bara för att hon är bloggare känner vi ju inte till precis allting om henne. Har en son som har en tarmsjukdom... han måste in fort och han skäms livet ur sig om någon med rullstol står och väntar utanför, ofta med snorkig attityd, fast han har alla giltiga skäl i världen. Det syns dock inte utanpå...